2020. március 15., vasárnap

Angol


Sziasztok!
Egy ideig minden órát ilyen formában fogunk megtartani. Véleményem szerint ez egy remek lehetőség arra, hogy megismerkedjünk minél több digitális módszerrel, amelyeket Ti is tudtok a későbbiek folyamán hasznosítani. Arra kérlek benneteket, hogy mindent úgy készítsetek el, ahogy én azt leírom a mindig aktuális dokumentumban. Bármilyen kérdés esetén keressetek bátran az alábbi email címen: tanulo.f.m@gmail.com.
Sikeres tanulást kívánok!
Máté bácsi
Ahogy az előző órán megbeszéltük a mai órán folytatni fogjuk az összefoglalást. Tankönyvedet nyisd ki 40. oldalon
3. feladattal kezdjük. A feladatod az hogy írj kijelentő és tagadó mondatokat a have got és a has got használatával. Ahol pipát látsz ott kijelentő, ahol x-et ott tagadómondatott kell írni.
4. feladat. Egészítsd ki a mondatokat a megfelelő BIRTOKOS NÉVMÁSSAL (my, your, his her, its, our your their)
5. feladat Egészítsd ki a kérdéseket Have-vel vagy Has-zel, majd párosítsd össze a kérdéseket a válaszokkal.
6. feladat
Párosítsd össze a mondat részleteket, úgy hogy egy értelmes angol kifejezést kapj. Van egy darab amit nem kell felhasználnod.
7. feldat.
Hallgasd meg a hanganyagot és egészítsd ki a szöveget a hiányzó szavakkal. A hanganyagot FM_5.a._angol_0316_hanganyag néven találod meg.
A következő órára azt kérem hogy mindenki nézze át az ebben a fejezetben tanultakat Következő órán témazáró dolgozat következik. Gyakorlásként elvégezheted a munkafüzet 32-33. oldalon található feladatokat.
Jó felkészülést kívánok.

1 megjegyzés:

  1. Kedves Gyerekek!

    A hanganyag az alábbi linken érhetőek el:

    https://drive.google.com/open?id=1Ii9MCPTxDEPar6j7k0u6s000x7eJKdNG

    Jó munkát kívánok!




    VálaszTörlés