2020. május 19., kedd

Néptánc

Kedves Táncosok!




A mai táncórát kezdjük először egy mozgáskoordinációs gyakorlattal, már ismerős lehet! 😉

A mai órára egy izgalmas játékot hoztam nektek.
Először válassz 21 lapot, ebből rajzold 5 lapra jól láthatóan a bal tenyered, 5 lapra a jobb tenyered, 5 lapra a bal talpad, 5 lapra a jobb talpad! Az utolsó lapra válaszd ki, melyik tenyered vagy talpad szeretnéd felrajzolni. Ha készen vagy a rajzolással, színezd ki őket tetszőlegesen! Ha színes lapokra rajzoltál, akkor természetesen nem kell színezned. ;)
Ha a színezéssel is készen vagy, akkor rakd őket a földre, méghozzá legyen 7 sorod és minden sorba csak 3 különböző lapot rakhatsz le.
Nézd meg a képeket, segítségedre lesznek az elhelyezésben! Próbáld ki a te koreográfiádat! Figyelj, hogy az egy sorba helyezett tenyér/ek és talp/ak egyszerre érjenek a földre! 😀 (ha elrontottad kezd az elejéről! 😉 )
  

A mai táncórán azt szeretnénk ha a korábban megtanult gömöri tánclépéseket átismételnéd és gyakorolnád zenére! (forgás, szúró-érintő variációkkal, bokázó, átvető, elölkeresztező cifra variációkkal, szökkenő stb...) A zenét 2.36-nál indítsd el!

Ismételd át a már korábban tanult tánclépést, illetve annak variációit! 😉 Gyakorold először zene nélkül, majd zenére is! Segítségül hoztam a korábbi videókat!

A lányoknak Éva néni hozott egy újabb színpadra is elkészíthető hajviseletet!
Nézzétek meg és próbáljátok ti is elkészíteni a videó utasításai alapján a frizurát! A kész frizuráról készítsetek képet és küldjétek el a lent megtalálható címek valamelyikére! 😉

Ha jól elfáradtál a táncolásban, nézd meg ezt a videót is!
Írd fel egy lapra, hogy hány tánclépést ismertél fel és melyek azok a figurák amiket felismertél. Próbáld megnevezni is őket! Volt-e olyan dolog, ami a felvételen a legjobban tetszett? Ha találtál, akkor nevezd is meg! A koreográfia melyik része fogott meg és miért?

Levezetésként egy kis játék!

 

 

Vidám táncolást kívánunk! 😊

NE FELEJTSD, amit ezen az órán feladatként feladtam, mind házi feladatnak számít! Legalább kettőről kérek szépen bemutatást.

Várjuk az elkészült munkákat, ave.kispeter@gmail.com vagy messengeren!

😊 Barni bácsi és Éva néni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése